La festa ens recorda la relació històrica entre el municipi i el conreu de la vinya
Al llarg del dissabte i el diumenge 15 i 16 d’octubre el vi i la seva elaboració seran protagonistes a Begues amb la celebració de la Festa del Most. Aquesta s’iniciarà dissabte a la plaça Camilo Riu a les 17.30 h amb el tast de vins i la mostra gastronòmica amb música en directe que es perllongaran fins a les 21 h. A les 18 h tindrà lloc la trepitjada de raïm.
Pel que fa a l’endemà la celebració se centrarà a l’esplanada de l’ermita de Santa Eulàlia. Allà, a les 11 h trobarem una ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa i a les 13.15 h se celebrarà la tradicional missa.
La Festa del Most té els seus orígens en la festa d’acció de gràcies per la collita que se celebrava quan el cultiu de la vinya tenia una especial importància al nostre municipi. Coincidint amb l’inici de la fil·loxera a França va tenir la seva màxima expansió ja que des del país veí es comprava bona part del que es produïa arreu de Catalunya.