El gremi de productors estatal de cervesa promou la cova de Can Sadurní

Divendres, 7 d’octubre de 2011
En aquest indret es van descobrir restes de civada tractada en el neolític mitjà Cerveceros de España , entitat que agrupa les principals marques de cervesa, ha promogut una visita de periodistes del sector de l\'alimentació a la cova de Can Sadurní, el primer jaciment d’Europa que es coneix que es va elaborar cervesa, en el neolític mitjà, uns 6.500 anys enrere.   La visita ha estat guiada per Manel Edo, el president del Cipag ,   acompanyat pel regidor de Cutlura, Jordi Oriola i la motivació ha estat donar a conèixer de primera mà aquest punt.   El descobriment de la primera cervesa d’Europa a la cova de can Sadurní va ser per la troballa de restes d\'ordi germinat, d\'una mà i una enclusa per maltejar-lo i d’oxalats a les parets dels trossos d’una gerra de ceràmica. Tot plegat verifica el procés de fermentació de begudes alcohòliques.
Darrera actualització: 9.08.2016 | 10:03