La delegació de la Conselleria va elogiar el caràcter innovador del projecte beguetà pel que fa a l'atenció a la gent gran. Un equipament del qual ja s'ha començat a negociar amb el govern català el nombre de places públiques.
La secretària d'Afers Socials i la directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat de Catalunya van ser ahir a Begues per visitar l'edifici del futur Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran de Begues. La reunió també va servir per encarar la posada en marxa del servei i la dotació de places públiques.
La visita era fruit de la reunió que el 24 de febrer van mantenir virtualment l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i regidors del consistori amb el conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani. En la trobada es va plantejar l'alta del Centre com a servei públic d'atenció social i el model de gestió.
Després de la visita a les instal·lacions situades al carrer Ferran Muñoz, Aina Plaza, directora general d'Autonomia Personal i Discapacitat, va explicar que el Centre de Begues és una "referència" del model d'atenció a la gent gran cap on el Departament d'Afers Socials vol avançar.
Es tracta, a parer de Plaza, d'un model amb unes unitats de convivència "que respecten la intimitat de les persones usuàries, que posen a aquestes persones al centre" del model d'atenció. Un model "avançat" que des de la Generalitat es vol estendre a la resta de Catalunya.
Un projecte públic municipal que busca la participació de la Generalitat
Per la seva banda, Marta Cassany, secretària d'Afers Socials i Família, va destacar el projecte "magnífic i molt necessari" del Centre beguetà, un espai amb "una concepció d'unitats de convivència pensades perquè la gent s'hi senti com a casa", amb un projecte en el qual la Generalitat vol participar.
Al seu torn, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, es va mostrar satisfeta del resultat de la visita i es va mostrar partidària de treballar conjuntament amb la Generalitat per la gestió de les places públiques i la inclusió del Centre com a servei públic de servei social.
Esteve va instar a mostrar-se "orgullosos de les instal·lacions" del Centre i del servei "innovador", que permetrà a les persones usuàries "envellir com si fossin a casa seva i de forma activa".
Unitats de convivència similars a una llar
El futur Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran tindrà una planta baixa destinada a atenció diürna i dues plantes superiors amb una trentena d'unitats de convivència. Aquestes seran un espai similar a una llar, que preservaran la intimitat i el ritme de la vida quotidiana, i amb l'atenció d'un equip de professionals.
El centre d'atenció diürna, per la seva banda, està destinat a persones majors de 65 anys i consistirà en un entorn adaptat i adequat a cada persona usuària, tot potenciant i estimulant les habilitats segons els gustos i preferències de cadascú.
Des de la Conselleria s’ha posat en valor el caràcter innovador d’aquesta plataforma de serveis i del seu concepte d’atenció i gestió. Un equipament pensat no només per a atendre les necessitats de la gent gran, sinó també les seves preferències.