La posada en funcionament de la residència La Vinya ha generat la creació, fins al moment, de 18 llocs de treball
De les 18 persones que formen part de l'equip laboral actual de la residència pública, 14 estan empadronades al municipi.
Gairebé tres mesos després de l'entrada en funcionament de la residència La Vinya, el servei no només acull persones de Begues sinó que també ha tingut el seu impacte en el sector de l'ocupació laboral i l'economia local. Actualment, l'equipament ja compta amb una plantilla estable de 18 persones, el 77% de les quals (14) són de Begues.
El centre de serveis i residència La Vinya es va posar en marxa al novembre. Actualment, hi ha oberta una unitat de convivència completa, ubicada en una de les plantes superiors de l'edifici, i que té una capacitat per a 15 persones. Per a cobrir les necessitats d'aquesta quinzena de persones usuàries de La Vinya hi ha 18 persones treballant-hi, entre elles vuit gericultores (o auxiliars de geriatria) a més d'una psicòloga, una treballadora social, fisioterapeutes, una educadora social i personal de serveis, com neteja i cuina.
Segons el Departament de Drets Socials de la Generalitat, la ràtio en serveis residencials per a persones grans no ha de ser inferior al 0,25. En el cas de La Vinya, aquesta ràtio es troba molt per sobre. En les properes setmanes, la residència pública de Begues posarà en funcionament l'altra unitat de convivència i quan tot l'equipament estigui a ple rendiment s preveu una ocupació d'una trentena de persones treballant-hi.
A banda dels llocs de treball directes, la posada en marxa de La Vinya també ha tingut un impacte indirecte en el teixit econòmic local, amb la contractació a professionals i empreses locals per a prestar serveis com el de perruqueria o fisioterapia.