L’Agència de Residus de Catalunya presenta la guia de consum responsable dels aliments

Divendres, 22 de febrer de 2013
La Regidoria de Medi Ambient vol posar en coneixement de la població de Begues la nova guia de l’Agència de Residus orientada a prevenir i evitar el malbaratament alimentari. Tenint en compte que a Catalunya es llencen cada any 35 quilos d’aliments que es poden aprofitar, la guia recull un conjunt de propostes i bones pràctiques de consum alimentari. La guia és un resum de la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’ARC.

Segons la diagnosi, a Catalunya es malbaraten anualment més de 260.000 tones d’aliments, que es correspon al 7 per cent del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços.

A més de retratar la situació actual del malbaratament al nostre país, la guia analitza les causes de la pèrdua d’aquests aliments i les accions que es poden dur a terme per prevenir-la.

La reducció d’aquest malbaratament passa per recuperar el valor dels aliments, coneixent la importància econòmica, social i ambiental que n’implica l’obtenció. També cal prendre consciència que les restes són un recurs, tot i que la normativa les consideri un residu.

Més informació aquí

 

Darrera actualització: 9.08.2016 | 10:12