De les quatre mocions aprovades en el darrer Ple ordinari, dues van ser per unanimitat: una en favor de l'adhesió a la plataforma ciutadana 'Volem llars per viure' per la dignitat de les residències per a persones dependents i gent gran, i una altra per a l'eliminació de la discriminació racial.
Tots els grups municipals van aprovar en el darrer Ple ordinari, celebrat el 30 de juny, una moció presentada per ERC, JXCAT, PSC, C's, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig de suport al manifest de la plataforma ciutadana 'Volem llars per viure' la qual reclama el dret a viure en una llar digna, adaptada a les seves necessitats i preferències de totes aquelles persones dependents o que viuen en residències. En la moció aprovada es demana a les diverses administracions supramunicipals més recursos per al foment de l'autonomia personal i l'atenció a les persones.
Una altra moció que va tenir la llum verda de tots els grups municipals va ser la presentada per totes les formacions amb representació municipal en suport a les lluites per a l'eliminació de la discriminació racial amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, celebrat el 21 de març. En el text es fa un rebuig explícit a qualsevol expressió de caràcter racista i es pren el compromís de treballar per defensar valors de convivència respectuosa amb la diversitat de la ciutadania.
El BEC va presentar una moció per la millora de la gestió forestal i la intensificació de la vigilància i la prevenció dels incendis al bosc que va comptar amb el suport d'ERC, PSC, C's i CUP, mentre que JXCAT i la regidora no adscrita, Marta Roig, s'hi van abstenir. El document reclama, tant a la Generalitat com a la Diputació de Barcelona, l'increment de les partides pressupostàries destinades a les mesures preventives dels incendis forestals, així com la intensificació del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) mitjançant la contractació de més personal.
Finalment, una altra moció que va prosperar va ser la presentada per JXCAT, ERC, CUP i la regidora no adscrita, Marta Roig, en defensa de l'espai públic com a reflex de la llibertat d'expressió i de pluralitat, segons un text de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El document, que va tenir els vots contraris del PSC i C's i l'abstenció del BEC, és una reivindicació de l'autonomia local i de la diversa representació política dels consistoris per fer un ús de l'espai públic que es consideri adient.
La moció va ser presentada amb motiu de la recent sentència del Tribunal Suprem en la qual s'estableix com a incompatible amb el deure d'objectivitat i neutralitat de les administracions públiques la mostra de banderes no oficials a l'exterior dels edificis i espais públics. La sentència, doncs, tanca la porta a l'exhibició de banderes estelades o del col·lectiu LGTBI i d'altres que puguin representar sensibilitats diverses en balcons i espais públics, tal com es va fent habitualment en molts municipis catalans.