Trobada al parc de la Costeta una espècie de papallona mai detectada abans en un parc metropolità de Barcelona

Dimecres, 28 d’agost de 2024

La faune gran s'ha detectat en el marc de l'estudi que l'Observatori Metropolità de les Papallones fa a través de persones voluntàries. L'Observatori fa una crida a la ciutadania de Begues perquè segueixi sumant-se a aquest projecte de ciència ciutadana que durarà fins al 30 de novembre.

Al parc de la Costeta s’hi ha fet una troballa important. Per primer cop en un parc metropolità de l'àrea metropolitana de Barcelona s’ha documentat la papallona faune gran. L’avistament s’ha fet en el marc de l’estudi de ciència ciutadana promogut per l’Observatori Metropolità de les Papallones.

L’estudi va començar al maig i s’allargarà fins al 30 de novembre. En aquest període, persones voluntàries fan un mostreig quinzenal als parcs metropolitans per detectar-hi les espècies de papallones, uns insectes que són bioindicadors de la qualitat ambiental de l’entorn.

Des de l’Observatori es fa una crida a la població de Begues per incrementar el nombre de persones voluntàries que vulguin participar de l’estudi. I és que enguany, al parc de la Costeta ja s’hi han detectat 24 espècies, mentre que l’any passat van ser-ne 21.

La faune gran, de la qual se n’han trobat a Begues dos individus, és una papallona arborícola, on es camufla molt bé a l’escorça amb les ales plegades. És una espècie difícil de detectar perquè la densitat de població és baixa.

Darrera actualització: 25.08.2024 | 18:51