Una desena d'expositors a la Festa del Most d'aquest cap de setmana
Dissabte, 19 d'octubre, la plaça de l'Ateneu serà l'escenari de la mostra gastronòmica i del tast de vins, amb el concert del grup de versions del pop-rock espanyol Mala Vida. L'endemà, a l'ermita de Santa Eulàlia es ballaran sardanes i, després de la missa, es vendran les tradicionals coques de santa Eulàlia.
Aquest cap de setmana, 19 i 20 d’octubre, se celebrarà una nova edició de la Festa del Most, esdeveniment que vol reivindicar el passat agrícola del poble i que té com a acte central la mostra gastronòmica i el tast de vins en la qual participaran una desena d’expositors, entre cellers i restauradors.
Dissabte 19 d’octubre, els actes començaran amb la tradicional trepitjada de raïm a càrrec dels infants de Begues (18 h), a la plaça de l’Ateneu. Una hora més tard i fins a la mitjanit, al mateix escenari tindrà lloc la mostra gastronòmica i el tast de vins.
La venda de tiquets presenta enguany novetats: al punt d’informació s'hi podrà adquirir, per un euro, la copa inicial de vi (que enguany ve amb un obsequi). Cada tast de vins o tapa es pagarà directament a la carpa de cada expositor, en el mateix moment de demanar la consumició, per dos euros cada unitat.
Concert del grup de versions Mala Vida
El plat fort de la jornada de dissabte tindrà lloc a partir de les 21.30 h amb el concert en directe a càrrec del grup de versions de temes pop i rock Mala Vida.
Les activitats de la Festa del Most continuaran diumenge, 20 d’octubre, a l’ermita de Santa Eulàlia. A partir de les 11 h davant el temple es ballaran sardanes amb la cobla Vila d'Olesa (activitat organitzada amb la col·laboració del Grup Sardanista de Begues). Després de la missa, es vendran les també tradicionals coques beneïdes de santa Eulàlia.
La Festa del Most té els seus orígens en l'agraïment per la collita de raïm quan el cultiu de la vinya tenia certa importància a Begues. Aquest cultiu va arribar al seu zenit quan va començar la fil·loxera a França, perquè aquest país comprava bona part de la collita produïda a Catalunya.