Valoració molt positiva de la trobada interreligiosa celebrada a Begues

Divendres, 7 de desembre de 2012
Tal i com ens informen des de Maragda, entitat que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begues i de la Fundació Bosch, va organitzar aquesta trobada durant tot el cap de setmana passat , les jornades van esdevenir una experiència molt interessant i enriquidora. A més a més dels ponents que estaven convocats, també hi va ser Mario Cabral, de Guinea Bissau, que fins fa poc ha estat ambaixador de Guinea al Senegal.

Durant la trobada es van passar cinc pel·lícules que completen un cicle dedicat a veure les diferents tradicions espirituals i religioses que es poden trobar a diferents parts del món.

Les dues taules rodones es van seguir amb molta atenció i curiositat per part dels assistents, destacant un clima de gran respecte entre els ponents que van respondre a les preguntes que el públic plantejava.

Una de les conclusions de la trobada va ser que totes les tradicions tenen punts en comú. Cerquen el mateix objectiu per diversos camins i creences i el diàleg interreligiós és un dels espais on es troben i comparteixen. El pare Joan Botam , caputxí i ponent a la taula de dissabte, va ser un dels principals iniciadors i defensors del diàleg interreligiós, amb un bagatge de molts anys en aquest camí. Tots coincideixen amb la necessitat de diàleg, però també en que cal portar aquest diàleg al carrer, i així ho va expressar Abdul Wadud Sabaté.

L\'Enric Tintoré, veí de Begues, periodista i escriptor, va ser qui va portar la moderació de les taules rodones aportant també la seva experiència com a estudiós, des de fa molts anys, del saber mil·lenari del ioga.  

Maragda afirma que: “ Ha estat un cap de setmana en el que hem tingut l\'oportunitat de conèixer una pinzellada de com són aquestes tradicions; sufí, budista, catòlica, protestant, jueva i oriental , de la mà de ponents amb una gran qualitat humana. Ens han apropat a les seves tradicions i creences d\'una forma molt planera. Ha servit per desfer mals entesos, i desmitificar certes creences que provoquen rebuig i incomprensió en alguns sectors de la nostra societat.   D\'aquí i com a conclusió, va sorgir la possibilitat de fer una trobada-meditació mensual, on ens puguem trobar i compartir tothom que tingui inquietuds en aquest aspecte sigui de la tradició que sigui”.

 

Darrera actualització: 9.08.2016 | 10:12