Situada al centre de la plana de Begues, al punt que durant segles va ser la cruïlla entre el Camí Ral i el camí de Vallirana i ara és l'angle sud-oest de la plaça Camilo Riu, amb la façana principal bolcada sobre el Camí Ral i molt poc visible des de la plaça.
Des del segle XVI, Can Romagosa ha estat una de les masies més importants del terme. L'establiment a cens en els seus dominis de petites parcel·les per a edificar, va donar origen, a partir dels anys 50 del segle XIX, a l'actual centre urbà.
La primera notícia que tenim és del 1476, amb l'establiment del mas amb el nom desconegut de Pascasi Planas. Al 1482 Planas va vendre la propietat a Agustí Barberà i al 1512 Ponça, vídua de Francesc Girona, va comprar a Barberà el Mas Agustí i totes les propietats del que es dirà Mas Agustí. El 1549 Pere Girona va donar Mas Agustí a la seva germana Magdalena, casada amb Jacob (Jaume) Romagosa del Lledoner, de manera que des d'aquest moment la masia passa a ser coneguda com Can Romagosa.
La línia familiar s'ha mantingut fins avui, tot i que a manca d'hereus masculins, durant el segle XX, va canviar de cognom familiar pel de Mas de les Valls i per Iglesias. La masia, tot i conservar elements antics que es poden datar entre els segles XII-XV, ha estat molt transformada. La reforma de la façana que dóna al Camí Ral és del 1923.
Davant la façana de migdia hi havia l'era i la pallissa (datada del 1546 per una inscripció en una pedra i, malauradament, enderrocada cap al 1970). Estaven separades de la casa pel Camí Ral. L'any 1890 van desaparèixer les finestres de pedra del segle XVII que hi havia a la façana de migdia per obrir-hi els bastons que hi veiem actualment. En aquesta reforma també van desaparèixer alguns arcs gòtics de l'interior. Finalment, el 1923 es va eliminar el darrer arc gòtic que restava a l'interior i es va modernitzar la façana amb un estil noucentista.